Ingrediente (pentru 5 portii):
- 1 muschi de porc file (maxim 1 kg)
- 100 g mustar iute cu boabe
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml supa de legume din cub concentrat
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingurita tarhon
- sare si piper
Muschiul de porc se curata de eventualele firicele de grasime, se asezoneaza cu sare si piper. Se prepara supa de legume si se lasa la racit. Mustarul se amesteca intr-un bol cu uleiul, supa de legume, tarhonul si vinul, se omogenizeaza si se introduce muschiul de porc in aceasta compozitie. Se tine bolul acoperit la frigider peste noapte. A doua zi se pune muschiul intr-o tava unsa cu putin ulei si se toarna marinada deasupra. Se coace in cuptor la 200 de grade timp de 1 ora – 1 ora si jumatate. Se serveste in seara de Revelion, taiat felii cu sosul format in tava pe deasupra.
Pofta buna!