Ingrediente:
3-4 vinete ceva mai mari, 1/2 ceapa, 2 linguri de margarina, 2 linguri faina, o ceasca de lapte, 250 gr rosii, 350 gr de carne tocata, un galbenus, o chita de patrunjel, grasime, sare, piper negru.
Vinetele se curata, se spala si se taie in rondele. Se sareaza rondele si se lasa la scurs cam o jumatate de ora. Intre timp din margarina sau unt, faina, lapte si putina sare se face un sos alb. Cand este aproape gata se adauga galbenusul si patrunjelul taiat, dupa care sosul se lasa la racit. Vinetele dupa ce s-au scurs se frig in grasime. Dupa ce ati terminat cu vinetele, in grasimea ramasa se pune ceapa taiata, carnea tocata si rosiile decojite si taiate. Se lasa la distuit cam 20 de minute. Intr-o tava unsa incepeti sa asezati un rand de vinete, unul de carne tocata pregatita si asa mai departe pana se termina ingredientele. Pe deasupra se pune sosul alb si se baga totul la cuptor.