Ingrediente:
- 2kg cartofi,
- 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui – la alegere),
- 1 ceapa mijlocie
1 lingurita boia de ardei dulce, - sare,
- piper,
- 1 ligura unt/margarina,
- 2 linguri smantana,
- 1 lingura ulei,
- 100 g branza mozzarella/cascaval
Mod de preparare:
Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de
cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu
smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust). Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa
taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc
cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt
strat de cartofi piure. Atentie!!! Tava NU SE UNGE! Deasupre ultimului strat de cartofi se
pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se
rumeneste. Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura
aveti prin casa.