Ingrediente:
- 1 kg legume,
- 300-400 g carne de porc slaba, de vitel sau piept de pasare,
- 100 g orez,
- 100 g ceapa,
- 250 ml smintina,
- 50 g unt sau untdelemn,
- marar,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Toate legumele afara de cartofi si in plus morcovii, telina, gulia care se fierb inabusite, se pot pregati cu orez. Carnea, tocata de 2 ori prin masina, se caleste, facultativ, cu ardeiul si cu condimentele intr-o cratita cu 3-4 linguri de untdelemn si se lasa deoparte. Orezul se fierbe astfel ca bobul sa ramina intreg. Cind toate sint gata, se amesteca carnea cu orezul. Intr-un vas termorezistent, uns cu margarina sau untdelemn, se asaza 1/3 din leguma pregatita sau legume combinate cum ar fi: morcovi, telina, mazare, sau gulii, morcovi, mazare sau conopida, morcovi, mazare etc., peste care se asaza jumatate din carnea cu orez, apoi 1/3 din legume, urmate de restul de carne si de legume. Deasupra se pun bucatele de unt. Vasul se introduce in cuptor cu 15 minute inainte de servirea musacalei. Cind se scoate de la cuptor, deasupra musacalei se pune smintina.