Ingrediente:
- 10-12 lamai mici cu coaja subtire,
- 1 cana sare extrafina,
- 1 rulou scortisoara,
- ½ lingurita piper boabe,
- 2 cuisoare,
- 300ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Taie fiecare lamaie in 4 si pune pe rand in cele doua taieturi sare cu lingura. Pune lamaile pe masura ce le “umpli” in borcanul cu capac, astfel incat sa stea putin “inghesuite”. Borcanul trebuie sa fie foarte curat, la fel ca si lingura cu care lucrezi. Nu este rau sa le oparesti inainte, dar retine ca nu trebuie sa folosesti vreo lingura de lemn. Acopera gura borcanului cu o folie de plastic ca sa nu intre continutul in contact cu garnitura de cauciuc. Inchide borcanul si lasa-l la temperatura camerei.
Ziua 1: Incepand de a doua zi incepi sa presezi lamaile cu lingura ca sa-si lase sucul. Inchizi borcanul si agiti bine sa se dizolve sarea. Vei face operatiunea o data pe zi pana intr-a treia zi inclusiv.
Ziua 4: In a 4 zi lamaile sunt deja la jumatatea borcanului. Nu le mai presezi – agiti doar odata borcanul pe zi pana in ziua a sasea.
Ziua 6: Intr-a sasea zi adaugi piperul, scortisoara si cuisoarele si le acoperi cu uleiul de masline. Nu trebuie sa folosesti ulei extra-virgin, scump, este bun cel rafinat, mai ieftin. Te asiguri ca borcanul este bine inchis si le pui la frigider, unde vor sta 1 luna.