Ingrediente:
- 500 g faina,
- 20 g drojdie,
- 1 lingurita de ulei,
- 1 lingurita de zahar,
- 1 lingurita rasa de sare,
- 3 dl lapte indoit cu apa.
Siropul:
- 1 ceasca de zahar,
- 2 cesti cu apa,
- 1 lingura apa de flori,
- miere,
- 250 g nuci.
Mod de preparare:
Se face un aluat ca de piine cu putin lapte si mai mult moale. Cind este frumos crescut se fac colacei in forma de 8. Se asaza in tava presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potrivit. Intre timp se pregateste un sirop, dintr-o ceasca de zahar si 2 cesti de apa. Se curata nucile, se macina si se amesteca cu zaharul pisat. Cind colaceii s-au racorit, se inmoaie unul cite unul numai o clipa in apa clocotita, se scurg, se asaza intr-un castron, se toarna deasupra siropul in care s-a adaugat 1 lingura de apa de flori si se presara nuca dupa dorinta. Inainte de a-i servi se pune deasupra putina miere.