Ingrediente:
12 bucati de morcovi foarte grosi lungi de 10 cm, 12 carnati de oaie sau de porc, picanti, foarte subtiri mai lungi cu 3 cm decat morcovii, 12 felii de muschi alb de porc cu grosimea de 5 mm, 1 kg legume asortate, sfoara, usturoi, sare, ulei, condimente.
Se spala si se curata de coaja morcovii si se indeparteaza cu grija mijlocul lor (fusul). Se introduc cu grija carnatii in interiorul morcovilor astfel incat ei sa depaseasca cu 1,5 cm fiecare capat al morcovului. Capetele de carnat iesite afara se cresteaza. Separat intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa a fiert se introduc bucatile de morcov umplute, se acopera vasul respectiv si se opreste focul. Se lasa astfel 20 de minute pentru ca morcovii sa se inmoaie. Legumele se taie in bucati mari si se pun intr-o tava. Morcovii se scot din oala, se ruleaza in feliile de muschi, se leaga cu sfoara si se pun in tava. Peste toate ingredientele se toarna in tava un pahar de apa si unul de ulei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Focul va fi moderat. Se controleaza din cand in cand daca mai exista apa in tava. Este gata in momentul in care legumele s-au inmuiat. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se face un fel de crema din usturoi frecat cu putin ulei. Aceasta crema se pune deasupra continutului tavii.