Ingrediente (pentru 4 portii):
- 8 morcovi
- 200 g cascaval afumat
- 50 g faina alba
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 1 lingurita nuucsoara
- sare si ppiper
Morcovii se spala, se curata, se taie rondele si se fierb trei sferturi in apa cu sare astfel incat sa ramana inca tari.
Intr-o craticioara se topeste la foc mic untul, se adauga faina amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, se adauga apoi laptele, continuand sa amestecati. Se ia de pe foc dupa 2 minute si se lasa putin la racit.
Morcovii se aseaza intr-un vas de yena, se toarna peste ei compozitia de bechamel, se adauga nuscoara, sarea si piperul, si se rade deasupra cascavalul.
Se coace in cuptor la 200 de grade timp de 15 minute.
Se serveste ca si garnitura la carnea de pui sau la peste.
Pofta buna!
22 comments
Uff, ce bine arata! Incerc reteta, asta e clar!
Excelenta ca si garnitura, multumim pentru reteta…m-am saturat de carne :)))
Pare ceva pentru avansati:)
am facut reteta aceasta de mai multe ori si e, intr-adevar,fff buna. Si usor de facut. Si sanatoasa!
Pofta buna!
Am incercat-o si eu si este intr-adevar excelenta !
Merge de minune cu carnea de pui, sub forma de garnitura.
ce bine arataaaaa
yam..o sa incerk
Interesanta reteta. Chiar ma bate gandul sa ma apuc sa o fac.
Multumesc pentru reteta! am incercat-o,mi-a iesit dar am lasat un pic cam mult la cuptor…oricum a fost f bun,mersi inca odata pentru reteta:)
Arata foarteeee bineeeeeeeeee 😀
Deci WOW, asa ceva trebuie sa mananc si eu. Gata, imi sun sotia 🙂
Trebuie s-o incerc!
Zilele trecute am facut “clasica” reteta cu cartofi gratinati la cuptor numai ca eu obisnuiesc sa pun mozarella in loc de cascaval (o gasesc ambalata si la bucati de 200 g – ~6 lei buc). Nu mi-a trecut vreodata prin cap sa pun morocvi dsi imi plac destul de mult mai ales atunci cand ii tai cubulete impreuna cu o telina si ii calesc la tigaie in unt. O sa salvez reteta si promit ca dupa ce o fac revin sa spun cum mi-a iesit, daca e bine pun si o poza, daca nu, nu :))
Daca n-ar fi atat de cald afara (40 de grade) as incerca chiar acum reteta asta. Am o reteta asemanatoare de cartofi gratinati. In reteta ta nucsoara este un element care m-a surprins si care cred ca este foarte potrivit numai cu morcovii.
Ce bine arata
Nu-mi plac morcovii in mancare
Sanatos, usor de preparat si gustos! Eu chiar obisnuiesc sa-mi prepar multe retete pe baza de morcovi!:D
Arata foarte bine insa inlocuiesc cascavalul afumat care nu-mi place.
Pare a fi un sufleu de morcovi! O sa-l incercam si noi, caci suntem innebuniti dupa cel de dovlecei si cel de conopida!
Foarte interesanti par asa. 🙂
Excelenta ca si garnitura, multumim pentru reteta 🙂
Comments are closed.