Pentru ca epilarea definitiva este tot mai des cautata s-a intamplat ceea ce era evident ca o sa se intample, si anume au aparut miturile despre tot ceea ce utilizeaza un aparat epilare definitva. Pentru ca nu fi indusi in eroare noi va prezentam in acest articol care sunt miturile legate de epilarea definitiva si vi le si explicam in acelasi timp.
Epilarea cu IPL e o metoda avansata de eliminare a parului nedorit din corp si o metoda care utilizeaza fascicule de lumina foarte concentrate pentr a penetra foliculii de par. Epilarea definitiva ar putea fi obtinuta cu ajutorul dispozitivelor care folosesc lumina pulsata intens de unde si numele acestei proceduri.
Lumina aceasta este cea care incalzeste firele de par fara a afecta in nicun fel tegumentul. Caldura poate sa coboare pana la radacina firelor de par pe care le distruge.
Ar fi fost cu mult mai simplu daca nu ar fi fost necesar sa ducem grija parului nedorit existent pe corp care ne da nenumarate batai de cap indiferent de metoda pe care o folosim pentru epilare. Eforturile clasice de eliminare a parului lasa in urma mai multe iritatii, umflaturi, arsuri si urme de ceara. Asadar cea mai buna varianta pentru a putea evita toate neplacerile este epilarea cu ajutorul tehnicilor IPL.
In momentul de fata cele mai multe femei intre 20 si 40 de ani au auzit de epilarea definitiva si pe cand multe din ele sunt si foarte bine informate ele vor decide ca aceasta este o metoda foarte buna prin care sa scapam de parul nedorit si altele aud tot felul de mituri si povesti de groaza despre procedeul acesta si in final ajung sa excluda aceasta tehnica din start pentru a elimina pilozitatea nedorita.
Primul mit ar fi acela ca epilarea definitiva duce si la aparitia cancerului de piele. Este o ipoteza alarmanta insa falsa pentru ca studiile frecvente pe care specialistii le fac in acest domeniu dovedesc clar ca nu exista legaturi intre epilarea IPL si aparitia unui cancer de piele. In plus, impulsurile luminoase sunt foarte absorbite numai de pigmentii de pe suprafata pielii si lumina nu va trece mai multe de 1-2 mm dincolo de suprafata pielii.
Epilarea definitiva nu este chiar definitiva ci se numeste astfel dintr-un motiv clar si evident. Sedintele de epilare definitiva sunt programate conform cu un algoritm care va respecta fiziologia cresterii firelor de par.
Niciodata nu avem toate firele de par crescute din toate radacinile si firele de par cresc urmand un anumit program care comporta 3 faze: cea de crestere, de stagnare si cea de regresie. Tratamentul pentru epilarea definitiva este foarte eficient si util doar in faza in care firele exista in teaca, acesta fiind si momentul in care cladura ce se produce se conduce de catre fir fix in celulele germinative ale foliculilor de par.
In orice alte faze, tratamentul nu isi va realiza scopul, acela de a distruge radacinile din cauza ca firul de par nu mai comunica direct cu radacinile si iata de ce toate sedintele sun periodice.