Ingrediente (pentru 6 portii):
- 250 g aluat sfaramicios
Aluat:
- 200 g faina alba
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingura apa calda
Umplutura:
- 4 mere
- 4 pere
- 2 esente vanilie
- 100 g zahar
- 100 g unt
Pentru a prepara aluatul se amesteca cu degetele faina cu untul rece taiat cuburi intr-un bol. Se formeaza un aluat nisipos la care se adauga oul batut si apa calduta. Se framanta pana se omogenizeaza si se tine la frigider 30 de minute in folie alimentara.
Merele si perele se curata de coaja si de samburi, se taie felii foarte subtiri si se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul si se caramelizeaza. Se adauga untul si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga si esentele. Se ia de pe foc, se scot fructele si se aseaza in 6 forme mici de tarta sau de briose, se toarna deasupra 1-2 linguri de caramel si se aseaza peste fructe un cerc din aluat de grosime maxima de jumatate de cm.
Se coc mini tartele in cuptor la 180 de grade timp de 25 de minute.
Pofta buna!
5 comments
hmmmm apetisanta
trebuie sa pun pe cineva sa imi faca ca nu se mai poate
daca nu gasesc pe cineva se poate sa ma servesc si eu din aceasta??? 😛
Doamne… M-am indragostit!
Arata delicios. Poate intr-o zi imi fac si eu timp si incerc sa fac.
am mancat ceva de genul la un restaurant din Predeal, am sa imi pregatesc si eu pentru ca nu mai pot de pofta
Imi plac perele si tot ce e legat cu ele.
Comments are closed.