Ingrediente (pentru 5 portii – 20 quiches):
Aluatul sfaramicios:
- 200 g faina alba
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingura apa calduta
- sare
Umplutura:
- 250 ml smantana lichida pentru gatit
- 4 oua
- 150 g kaiser sau bacon
- 150 g ciuperci champignon
- 2-3 fire ceapa verde
- 150 g Emmentaler sau cascaval afumat
- 1 legatura marar
- 1 lingurita nucsoara
- sare si piper
Pentru a pregati aluatul se amesteca cu degetele intr-un bol faina cu untul rece taiat cubulete. Se framanta u degetele pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga sarea, oul batut si apa calduta. Se framanta pe o planseta sau pe masa pana se omogenizeaza. Se tine la frigider 30 de minute in folie alimentara
Se taie kaiserul si ciupercile cubulete, cascavalul se rade pe razatoarea mare, ceapa se taie rondele. Intr-o tigaie incinsa se adauga kaiserul, ceapa si ciupercile si se calesc 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Ouale se bat si se amesteca cu smantana lichida si cu toate celalalte ingrediente, inclusiv condimentele.
Aluatul se scoate de la frigider si se intinde o foaie de maxin jumatate de cm grosime. Se decupeaza cu un castron cercuri din aluat. Se ung cu unt forme mici de briose si se pune in fiecare cate un cerc din aluat, apoi se umplu formele trei sferturi cu cumpozitia formata. Se coc in cuptor la 180 de grade timp de 30-35 minute.
Pofta buna!