Ingrediente:
- 500 g carne,
- 2 linguri ulei,
- 0,5 lingurita sare,
- putin piper,
- 1 ardei verde taiat cubulete,
- 2 cepe mici taiate in 4 – 6 bucati.
Pentru sos:
- 4 linguri zahar,
- 2 linguri balsamico (sau mai mult, dupa gust),
- 1,5 linguri faina maizena,
- 5 dl suc de rosii,
- 2 catei de usturoi taiati marunt,
- 3 linguri soia,
- 3 lingurite pudra de ghimbir.
Preparare:
Se incepe cu sosul: Se amesteca zaharul, balsamico, maizena si sucul de rosii intr-o cratita. Se da in fiert, amestecindu-se. Se adauga usturoiul, soia si ghimbirul. Se fierbe citeva minute. Se taie carnea in feliute. Se infierbinta uleiul si se prajeste carnea intr-un wok sau tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Se aduga ceapa si ardeiul. Se prajesc citeva minute pina se inmoaie legumele. Se adauga sosul in amestecul de carne si legume si se lasa sa fiarba citeva minute. Se serveste cu orez si castraveti taiati felii.