Ingrediente:
- 300-400 g carne,
- 50 ml untdelemn,
- o ceapa (80 g ),
- 4-6 catei de usturoi,
- 1 kg spanac,
- 20 g faina,
- 1/4 l suc de rosii sau pasta de rosii,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in tot untdelemnul, se adauga carnea care se inabusa 10 minute, acoperita, la foc mic, apoi se stinge cu jumatate din cantitatea de suc de rosii si 1/2 lingurita cu sare. Carnea se fierbe la foc mic sau se da la cuptor, tot acoperita, adaugind cite putina apa, cind scade sosul, pina cind se moaie bine. Se toarna restul de suc si se pune spanacul curatat si spalat. La inceput, spanacul are volum mare, dar va scadea imediat si va lasa multa apa. Nu se mai adauga apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit, circa 20 minute, ca sa se moaie bine, fara sa se terciuiasca. Dupa ce a fiert, ramine putin sos. Se serveste ca atare, fara sa se lege cu faina. Daca are mai mult sos, se freaca o lingurita rasa de faina cu o lingura de apa rece si se amesteca de citeva ori cu spanacul, in timp ce acesta fierbe in clocote. Cratita se ia de pe foc si, in oricare varianta, mincarea se sareaza dupa gust si i se adauga usturoiul taiat marunt.