Ingrediente:
- 300-400 g carne,
- 50 ml vin,
- 20 g zahar,
- 3-4 fire de praz (1 kg),
- 1/4 l suc de rosii,
- o ceapa (50 g),
- 100 ml untdelemn,
- marar,
- patrunjel,
- piper,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste cu 3 linguri untdelemn si apoi se adauga carnea. Se fierbe acoperita pina cind se moaie bine, adaugind cite putina apa, ca sa nu se arda sosul. Prazul se taie in bucati de 3-4 cm, si, presarat cu 1/2 lingurita sare, se prajeste, separat, cu 2-3 linguri de untdelemn, la foc mic, acoperit, pina cind se inmoaie, fara sa se deformeze, adaugind pe parcurs cite 1-2 linguri cu apa. Cind toate sint fierte, se amesteca, adaugind sucul de rosii, vinul si apa, pentru a se forma un sos subtire care sa cuprinda prazul si carnea. In sos se mai adauga un virf de cutit cu piper si zaharul care a fost caramelizat, in prealabil, intr-o tigaita si apoi stins cu 2 linguri de apa fierbinte. Sosul nu se leaga cu faina. Mincarea se serveste presarata cu frunze de marar si patrunjel taiate
marunt.