Ingrediente:
- 500 g carne de pasare (vita, porc),
- 1/2 kg de fasole verde,
- o ceapa,
- 1/4 l suc de rosii,
- 25 g de faina,
- 50 ml de ulei,
- patrunjel verde,
- cimbru si sare.
Mod de preparare:
Tocati ceapa, taiati carnea in bucati si prajiti-le impreuna 2-3 minute. Adaugati apa cit sa cuprinda bine carnea, puneti 1/4 lingurita de sare si lasati sa fiarba. Cind clocoteste, puneti fasolea spalata si taiata in bucati. Acoperiti vasul si lasati-l la foc mic. Cind fasolea este aproape gata, puneti sucul de rosii si cimbru. Dati vasul la cuptor sa se formeze sosul si daca mai este nevoie adaugati apa calda. Cind mincarea este aproape gata, puneti verdeata.
Servire:
Serviti preparatul, adaugind in farfurie si cite o lingura de smintina.