Ingrediente:
- 1,5 kg miel,
- 400 gr iaurt,
- 2 linguri ulei,
- 1 lingurita cimbru,
- 1 lingurita chimion,
- 1/2 lingurita boia iute,
- 1/2 lingurita piper,
- 1/2 lingurita sare,
- 4,5 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 cepe medii taiate solzisori,
- 1 lingura otet.
Mod de preparare:
Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul de iaurt in punga sau intr-un recipient etans. La citeva ore se intoarce recipientul sau punga. A doua zi, se pune 1 lingurita de faina in punga pentru cuptor si se scutura bine si se arunca faina ramasa. Se pune friptura si amestecul de iaurt in punga pentru cuptor, se inchide bine si se inteapa in citeva locuri. Se coace la foc mediu (160-180 grade) timp de 3-3,5 ore. Atentie sa nu se atinga punga de peretii cuptorului. Din cind in cind se inteapa cu o scobititoare punga, daca s-a balonat prea mult si risca sa atinga peretii cuptorului. Cind este gata, friptura trebuie sa fie foarte frageda si rumenita.