Al dente – termen provenind din italiana. Se foloseste pentru pastele fainoase si inseamna ca sunt fierte exact cat sa le sfarmi cu dintii (adica nici prea moi, nici prea tari).
American Food – inseamna bucatarie americana si intruneste o varietate de ingrediente si obiceiuri
apartinand diferitelor culturi ale poporului american. Nelipsite de pe masa americanilor sunt apa cu gheata si salata (cu sosuri la alegere), dupa care urmeaza felul principal – de obicei, carne cu doua feluri de legume. Cele mai folosite cereale: porumbul si orezul.
Fastfood – adica consum rapid si se refera la Hot-Dog, Popcorn, pui la rotisor etc.
Antipasti – sunt “uvertura” meselor italienesti, niste aperitive care starnesc pofta de mancare (de ex. masline marinate, pere proaspete cu parmezan, ardei sau gogosari copti stropiti cu ulei de masline si otet aromat etc.).
Basmati – orez aromat, cu bobul lung, originar din India. Se cultiva de milenii la poalele muntilor Himalaya.
Brandy – bautura obtinuta din vin distilat. Se foloseste si la prepararea anumitor mancaruri – sosuri,
pateuri, prajituri cu fructe, deserturi cu fructe sau flambate, carora le da un gust special.
Gnocchi – galuste picante din cartofi sau din gris. Fierte, ele se pot servi ca aperitiv – cu unt si cascaval ras – sau ca garnitura la fripturi si mancaruri cu sos. Sunt nelipsite in meniurile din Austria, Germania si din nord-estul Frantei.
Gorgonzola – branza semi-moale, cu vinisoare albastre-verzi (sora “Bucegiului” romanesc), din lapte de vaca, cu un gust special puternic. Se serveste cu fructe proaspete (mere, pere) sau in diferite mancaruri. Numele ei provine de la un orasel din nordul Italiei.
Hot-Dog – crenvursti fierbinti, pusi intr-o chifla sau intr-o jumatate de bagheta taiata in doua (pe lung), cu mustar, salata de muraturi sau branza. Au fost serviti pentru prima oara in 1904 la St. Louis, cu ocazia expozitiei mondiale.
Mascarpone – branza proaspata, moale si cremoasa din lapte de vaca, cu un continut ridicat de grasime si gust puternic de unt. Intra in compozitia prajiturilor italienesti.
Sos Worcester – sos subtire si picant, de culoare neagra-maronie, preparat dupa o reteta secreta. Se presupune ca ar contine sos de soia si de sardele, otet, melasa, chilli, ghimbir, ceapa de arpagic si usturoi.
2 comments
mascapone se obtine in felul urmator: se ia 1 litru de smintina de 35% in care se adauga 1(una) lingura de smintina si se omogenizeaza bine, se lasa in bucatarie ptr.10 -12 ore pina se prinde apoi se pune la frigider unde devine firm de il poti taia cu cutitul.acum poti sa o folosesti pt.tiramissu ect.
Pe toate produsele se scrie continutul fiecarui ingridient ce nu se scrie este technica de a produce acest produs. totul e munca, incercare nimic nu se obtine usor. aluzie la worcester sauce.
Comments are closed.