Ingrediente (pentru 18 bucati):
- 1 albus,
- 25g zahar,
- 80g fulgi de cocos,
- 2 foi gelatina,
- 100g ciocolata alba,
- 100g mascarpone,
- 1 lingura sirop de lamaie,
- ½ lingura rom,
- 100g ananas confiat,
- 18 felii ananas uscat.
Mod de preparare:
Se bate albusul cu zahar si fulgii de cocos. Compozitia se repartizeaza pe 18 suporturi de hartie diametru de 4cm si se aseaza pe o tava. Se coc 20 minute in cuptorul incins la 160ºC Se lasa sa se raceasca in suporturi. Se topeste ciocolata se lasa sa se raceasca apoi se inglobeaza treptat mascarpone si gelatina dizolvata. Se adauga sirop si rom. Se da la rece 30 minute. Se taie cuburi ananasul si se aseaza pe bezelele in forme. Cand crema incepe sa se intareasca putin se spriteaza pe cuburile de ananas. Se orneaza cu ananas uscat. Se pastreaza la rece dar nu in frigider.