Ingrediente (pentru 6 portii):
- 1l vin rosu sec puternic,
- 100g zahar gelifiant,
- 3 batoane de scortisoara,
- 6 mere acrisoare,
- 400ml frisca,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 4cl Calvados.
Mod de preparare:
Se fierb 8-10 minute intr-o oala fara capac vinul, zaharul gelifiant si scortisoara. Se curata merele, dar nu se rup coditele. Se fierb merele in vin circa 15 minute, la foc mic si se intorc pe parcurs o singura data. Se iau merele din oala si se lasa sa se scurga. Se fierbe zeama de vin sub forma de sirop. Se pun merele intr-un castron si se acopera cu sirop. Se acopera cu un capac si se lasa sa se marineze la frigider 12 ore.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat. La final se inglobeaza Calvadosul. Merele in vin se servesc cu frisca alaturi.