Ingrediente (pentru 20 de bucati):
- 1 1/2 ceasca faina,
- 1 lingura praf de budinca (de vanilie),
- 90 g unt,
- 1/4 ceasca zahar tos fin,
- 1 galbenus,
- 3-4 linguri lapte.
Pentru umplutura:
- 250 g branza de vaci,
- 1/3 ceasca zahar tos fin,
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
- 1 ceasca prune fara samburi, taiate marunt.
Mod de preparare:
Se unge o tava de 32×28 cm cu ulei sau cu unt topit. Se pun in mixerul de bucatarie faina, praful de budinca, untul si zaharul, se amesteca circa 15 secunde, pana se obtine un aluat faramicios, dupa care se adauga laptele si galbenusul si se framanta inca 15 secunde ca sa se lege. Se pune aluatul pe planseta infainata, se framanta repede cu mana inca un minut, pana ce devine elastic si se intinde in forma de dreptunghi cu laturile de 32 si 28 cm. Se prepara umplutura amestecand – intr-un castron – branza de vaci, zaharul si coaja de lamaie, pana ce se obtine o crema. Se intinde peste aluat si se presara peste ea prunele taiate. Se ruleaza aluatul din capatul laturii lungi pana la mijloc, se face acelasi lucru si pornind din celalalt capat (se obtin 2 rulouri) si se tine 30 de minute la frigider ca sa se intareasca. Se incinge cuptorul la 180º C, se taie fiecare rulou in rondele groase de 1,5 cm si se aseaza pe tava unsa, lasand distanta suficienta intre ele. Se dau la cuptor, se coc 15 minute si dupa ce s-au rumenit se scot si se lasa sa se raceasca.