Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 600 g broccoli,
- doi catei de usturoi,
- 80 g fileuri de sardele,
- un ardei iute rosu,
- 2 linguri ulei de masline,
- sare,
- piper,
- 400 g melcisori,
- 80 g cascaval (eventual parmezan).
Mod de preparare:
Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se fierb in putina apa cu sare circa 5 minute. Se scurg, iar apa in care au fiert se pune deoparte. Se curata usturoiul, se taie felii si se caleste in uleiul incins. Se adauga sardelele clatite si zdrobite cu furculita si se dunstuiesc si ele trei minute, apoi ardeiul iute curatat de seminte si nervuri (taiat bucatele) si buchetelele de broccoli. Se pune capacul si se lasa sa fiarba circa cinci minute. Se toarna deasupra doua polonice cu zeama in care a fiert broccoli si se mai lasa cinci minute pe foc. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu melcisorii fierti si scursi si se presara cu cascaval ras.