Ingrediente:
ficat de pasare (porc, oaie, vita), sunca impanata si afumata de porc, 2 bucati de os de porc cu maduva, piper macinat, ardei rosu iute, sare.
Indiferent ce tip de ficat vom folosi, la reteta se va pune numai sunca de porc afumata. Se pune la fiert ficatul, slanina, cateva boabe de piper si foi de dafin. In alt vas se pun la fiert oasele de porc. Dupa ce a fiert, ficatul se da prin masina de tocat, se toaca marunt ardeiul rosu iute. Sunca de porc afumata se taie in cubulete cu latura de circa 5 mm. Se amesteca ficatul, sunca de porc, ardeiul, piper si sare. Peste aceasta compozitie incepe sa se toarna incet, incet zeama obtinuta de la oasele fierte si sa se amestece bine pentru omogenizare. Cu acest amestec se umplu matele de curcan si se fierb la foc mic circa 10 minute intepandu-se usor cu un ac. Se pun la presat in loc racoros pana a doua zi. Cand veti taia felii pentru consum veti observa reusitul contrast dintre ficat, rosul bucatelelor de ardei iute si albul cubuletelor de grasime, care cu siguranta vor starni papilele gustative pana
la… va las sa ganditi!