Ingrediente:
- 4 felii franzela de 2 cm grosime (cca 200 g ),
- 200 ml lapte,
- 4 oua,
- 50 g cascaval sau parmezan ras,
- 50 g unt sau untdelemn,
- 50 ml smintina.
Mod de preparare:
Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcindu-se pe ambele parti pina cind il absorb; apoi, se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn. Se face cite-un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cite un ou; se presara cu parmezan si se pun bucatele de unt pe fiecare felie. Vasul se introduce in cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin deasupra. Cind se scot din cuptor se imparte smintina pe fiecare felie. Se servesc fierbinti ca intrare.