Ingrediente:
- 80g coacaze,
- 8 linguri vin rosu,
- 250g faina,
- 125g unt,
- 120g zahar,
- 2 oua,
- 4 mere,
- 300ml suc de mere,
- 3 linguri sirop de artar.
Mod de preparare:
Coacazele se lasa peste noapte in vin. Se face un aluat din faina, unt, zahar si un ou; se infasoara in folie si se lasa sa stea la frigider 60min. Se spala merele si se curata de mcotoare. Cateva coacaze se pun deoparte pentru sos si cu restul se umplu merele. Cuptorul se incinge la 180grade. Aluatul se intinde pe planseta si se taie 4 bucati. Se infasoara merele in aluat. Din restul de aluat se fac codite si frunzulite, se umezesc si se lipesc de suprafata de aluat de pe mar. Se bate un ou si se unge camasuta de aluat. Se coc 40min. pe o tava unsa. Sucul de mere se amesteca impreuna cu siropul de artar si se fierbe pana se ingroasa; se adauga restul de coacaze si se serveste cu merele.