Ingrediente:
- o rata,
- 4 cepe,
- 4-5 linguri ulei,
- o lingura bulion de rosii,
- sare,
- 20 boabe de piper,
- 150 g masline.
Preparare:
Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn.
Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate in felii subtiri. Se toarna putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit. Se adauga cate putina apa si zeama de rosii sau o lingura de bulion de rosii. Se potriveste de sare. Se mai pune o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se adauga maslinele putin crestate, pentru a-si lasa mai bine gustul in mancare. Se scade potrivit, dar se ia in consideratie ca mancarea sleindu-se pare mai scazuta. n orice caz, nu trebuie sa fie sos prea mult. Atat carnea, cat si ceapa trebuie prajite in untdelemn suficient, pentru ca mancarea sa fie destul de grasa. Acest fel se poate servi si cald. In acest caz se prpara cu untura sau grasime de pasare.