Ingrediente:
- un pui,
- 2 radacini de patrunjel,
- 3 morcovi,
- niste frunze de telina uscate (in sezon punem verzi),
- boia de ardei,
- un ardei gras,
- sare,
- piper,
- 2 linguri de faina,
- 1 kg de fasole verde (sau de la congelator),
- patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Intr-o cratita de tuci se pun legumele (morcov, patrunjel, ardei, frunzele de telina) spalate si taiate marunt iar deasupra se pun bucatile de pui curatate bine si spalate. Se presara cu sare, piper si boia de ardei si se pune o ceasca de cafea cu apa (aceasta nu trebuie sa acopere carnea. Se pune capac si se lasa se dea un clocot si sa se inabuse legumele si carnea. Dupa aceasta se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba. Intre timp ne ocupam de fasolea verde, pe care o curatam, o rupem si o spalam. Daca e de la congelator, nu-i mai facem nimic, doar o punem in cratita atunci cand fiertura clocoteste. Daca folosim pui, toate vor fierbe cam odata, in 20-30 minute. Daca folosim gaina, mai batrana, nu puneti fasolea decat dupa ce gaina a fiert 30 de min. singura, altfel fasolea se va face praf. Cand mancarea este aproape gata, din 2 linguri de faina si apa se face un sos de legatura care se pune in mancare cand aceasta clocoteste si mai lasam sa fiarba impreuna vreo cateva clocote (ca sa fiarba faina; nefiarta este indigesta). Se serveste cu patrunjel verde tocat. Se poate pune si smantana, facultativ.