Ingrediente:
- circa 200 g cirnat afumat,
- 700-800 g cartofi,
- ceapa (100 g),
- 50 ml untdelemn sau alta grasime,
- boia dulce,
- piper,
- patrunjel sau marar,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa, taiata marunt, se caleste in untdelemn, se pune apoi, un virf de lingurita cu boia dulce de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga cirnatul taiat in felii de 1 cm grosime; se amesteca de 4-5 ori si se stinge cu circa 1/4 l apa fierbinte. Cind clocoteste apa, se adauga cartofii taiati in sferturi, se completeaza apa pina la nivelul cartofilor, se sareaza si se pune un virf de cutit cu piper. Se lasa sa fiarba acoperiti cca 20 minute, ca sa se moaie. Sosul nu se ingroasa cu faina; va fi foarte gustos cu aroma de afumatura. Cind se ia mincarea de pe foc, se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.