Ingrediente:
600 g carne de vita (ca pentru tocat) se poate si de vitel, 600 g ceapa, 4 catei usturoi, sare, piper negru, 1 dl otet din vin, ulei, piper rosu.
Carnea se taie in bucatele ca pentru gulas si se pune intr-un vas care are capac si se poate inchide ermetic pentru ca aburul sa nu iese. Poate sa fie si un vas din pamant al carui capac se va etanseiza cu coca. Pe langa carne se va pune si ceapa. Daca cepele sunt mici, se pun intregi, iar daca nu, atunci se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat, sarea, piperul rosu, piperul negru, otetul si uleiul. Se adauga apa atata cat sa acopere carnea. Se pune capacul si se etanseizeaza. Se baga la cuptor pentru 3-4 ore. Trebuie avuta grija ca bucatile de carne sa ramana suculente si sa ramana mult sos. Se serveste in farfurii adanci.