Ingrediente:
- 2 kilograme de cartofi,
- o cupa de faina de porumb (malai).
Mod de preparare:
Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se varsa ¾ din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza si amesteca continuu pana fierbe si faina. Sugestii pentru utilizare:
– se poate manca cu orice care se potriveste cu mamaliga clasica.
– se ia o lingurita de unt si se topeste, se prajeste in ea cozi de hagime de munte (chives), dupa care se topeste in amestec un pumn de branza de oi; se poate adauga carne de porc afumata si pastrata in untura pentru cel putin 3 luni; se serveste cu cate o gura de lapte acru (iaurt).
– se poate tine mamaliga la rece si a doua zi se scoate si se taie felii (2 cm latime). Se coc feliile pe plita, intai pe o parte, si apoi pe alta. Cand mamaliga capata o coaja caramizie-aurie, se ia si se pune pe o farfurie pe fundul careia s-a asezat cateva felii de unt si cateva felii de cas de burduf.