Ingrediente:
- pentru 1 limba (cintarind aprox. 1 kg) se iau 3 litri apa,
- 1 morcov,
- 2 cepe,
- 1 patrunjel,
- 10 boabe de piper,
- 1 foaie de dafin.
Mod de preparare:
Limba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda si se pune pe foc. Cind a inceput sa fiarba, se ia spuma, se adauga zarzavat ceapa, foi de dafin, piper, sare, se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 3 ore (limba de vitel si de porc se fierb mai putin). Se scoate apoi si se curata cu grija pielea de pe limba fierbinte (incepind din virf). Se taie in felii frumoase si se serveste fierbinte cu sos de hrean, cu sos alb sau cu un sos oarecare. Zeama in care a fiert limba se poate folosi pentru supa de legume.