Ingrediente:
1 limba de vita, verdeata pentru supa, 1 ceapa, 1-2 linguri de vin alb, 50 g slanina, 30 g sau 1 lingura de faina, 1 foaie de dafin, crutoane mici din paine, 1 lingura de ulei, piper negru, sare.
Limba se spala bine si se pune la fiert cu verdeata si cu vinul. In momentul in care s-a inmuiat limba, se scoate si se curata. Separat slanina se taie bucatele mici ca pentru impanat. Se impaneaza limba cu bucatelele de slanina. Verdeata din supa se scoate si se paseaza. Se face un rantas din 1 lingura de ulei, ceapa maruntita si faina. Peste rantas se adauga verdeata pasata si putina supa in care a fiert limba. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale. Limba impanata se pune intr-o tava, se toarna pe deasupra compozitia si crutoanele de paine. Se da la cuptor pentru o jumatate de ora.
1 comment
Miam miam cu masline.
Comments are closed.