Ingrediente:
- 6-8 felii de limba,
- 1/2 kg ciuperci,
- 100 g ceapa,
- 200 ml suc de rosii,
- 50 ml vin,
- 3 felii de lamiie,
- o foaie de dafin,
- 50-80 ml ulei,
- piper,
- patrunjel,
- marar,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste 2 min, in tot uleiul, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in feliimai mari, un virf de lingurita cu piper 1/2 lingurita cu sare si foaia de dafin. Se fierb acoperite cca 30 min pina scade apa pe care o lasa. Apoi se adauga vinul, sucul de rosii, feliile de limba, feliile de lamiie, mararul, patrunjelul si supa ca sa rezulte 500 ml sos. Se sareaza dupa gust si apoi cratita se introduce i cuptor si se lasa cca 10 min, ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.