Ingrediente:
- 6 galbenusuri,
- 400 g zahar,
- 250 ml alcool,
- 100 ml rom,
- 600 ml lapte,
- vanilie (facultativ: 30-50 g Nescafe sau 30-50 g cacao),
- 50-100 g ciocolata.
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune 1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat laptele rece.Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para. Cind lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahar vanilat. Tot acum se adauga: Nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea; cacao cernuta prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao; ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata. Se amesteca bine compozitia pina cind se omogenizeaza si, dupa ce s-a racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecind necontenit); apoi se toarna in sticle. Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi. Cu cit lichiorul se pastreaza mai mult, cu atit se ingroasa (sticlele se scutura totdeauna inainte de intrebuintare).