Ingrediente:
- ficat de porc,
- carne de porc grasa,
- slanina,
- sare,
- piper,
- intestine,
- oua (facultativ).
Mod de preparare:
Se fierbe in clocote mici, nu prea tare, ficatul de porc impreuna cu o cantitate egala de carne grasa de la gat. Se lasa sa se raceasca, apoi se trece de 2-3 ori prin masina de tocat. Se freaca tocatura intr-un castron, pana devine ca o pasta. Separat, se taie in patratele mici slanina fiarta foarte putin. Se amesteca cu pasta de ficat si se adauga putina zeama, in care a fiert la inceput ficatul. Se potriveste de sare si piper. Intestinele groase de porc, curatate si spalate bine, se umplu cu aceasta compozitie. Se inteapa in cateva locuri cu acul, ca sa nu plesneasca la fiert. Se pun in apa fierbinte, lasand sa dea in cateva clocote, la foc mic. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.