Ingrediente (pentru 8 portii):
- 1 ceapa rosie
- 2 dovlecei
- 1 ardei rosu mare
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 12 foi de lasagna
- 1 borcan de sos de rosii (700 ml)
- 100 g măsline negre fără
- 2 oua
- 200 g branza feta maruntita
- 200 g mozzarella
- 1 legatura patrunjel
Într-un castron, amestecati ceapa rosie tocata marunt, dovleceii taiati cubulete, ardeiul taiat tot cubulete, piperul, oregano. Se stropesc cu ulei si amestecati pentru a acoperi legumele. Imprastiati legumele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptor la 200 ° C, amestecand ocazional, timp de 20 – 25 de minute sau până când acestea sunt fragede.
Între timp, într-o cratiță mare cu apă sărată se fierb foile de lasagna timp de 8 minute. Se scot pe o carpa curata ca sa se raceasca.
Într-un vas de yena, asezati un strat de foi de lasagna, un strat de legume coapte, un strat de branza feta sfaramata si masline si un strat de suc de rosii. Se alterneaza straturile pana se umple vasul, avand grija ca ultimile straturi sa fie de suc de rosii si foi de lasagna. Deasupra se pune patrunjelul tocat si mozzarella rasa sau rupta nucati mici.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute acoperind vasul cu folie de aluminiu. Dupa 30 de minute se scoate folia si se mai coace inca 25 de minute. Se serveste calda.
Pofta buna!