Ingrediente:
- 1 ceapa,
- 1 cutie (500 g) cu rosii in bulion,
- 2-3 linguri bulion,
- 1-2 catei de usturoi,
- 700 g carne tocata,
- vegeta,
- sare,
- piper,
- oregano,
- cimbru.
Pentru sos:
- 4 linguri margarina,
- 100 g faina,
- 1 l lapte,
- cascaval ras.
Preparare:
Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie sau cratita, inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.
Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordinea urmatoare: sos, lasagna, sos plus sos de carne. Se repeta operatiunea de 3 ori. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.