Kugelhupf alsacian
Pentru ca aceasta prajitura sa fie mai pufoasa trebuie ca ingredientele folosite sa fie caldute. Se cerne 400g faina, se pune in mijloc un praf de sare, 2 linguri de zahar pisat, separat se inmoaie 25g de drojdie in putin lapte cald dupa care se adauga peste faina, se adauga 4 oua, 175g unt, se framanta bine, se adauga 100g de stafide taiate in jumatate. Aluatul TREBUIE SA FIE MOALE, se toarna in tava unsa ca unt, se coace la foc bun dupa care se reduce la potrivit, se unge cu ou suprafata (forma este speciala cu gaura pe mijloc margine dantelata).
Kugelhupf vienez
Se freaca 250g de unt, se adauga treptat 10 galbenusuri, 10 linguri de faina, 8 linguri lapte caldut in care s-au pus 4 linguri de zahar, se adauga un praf de sare, 20g de drojdie inmuiata in lapte cald, putina coaja de lamaie, 100g stafide si la urma albusurile batute spuma. Se pune la copt in forma cu gaura.