Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
- 5 kg rosii,
- 5 kg gogosari sau ardei capia rosii,
- 1 ½ cana otet,
- 1 ½ cana zahar,
- 1 cana ulei,
- ½ cana sare,
- piper,
- ardei usturat,
- boia dulce.
Mod de preparare:
Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face
cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat.
Mirodeniile, inclusiv ardeiul usturat, se pun intr-un saculet de tifon legat bine. Se fierb toate
inca o jumatate de ora dupa ce compozitia a inceput sa clocoteasca. Se mai gusta de sare si,
daca este necesar, se mai adauga o lingura, doua. Se pune in sticle cat timp este inca fierbinte,
se pun capacele si se fierb sticlele in bain-marie. Se poate servi la cartofi prajiti, la oua
ochiuri, la pizza si chiar in diverse mancaruri cu sos rosu.