Ingrediente:
- 3-4 oua,
- 40 g unt sau untdelemn,
- sare,
- piper,
- o lingura lapte sau smintina,
- 30-50 g slanina afumata.
Mod de preparare:
Jumarile simple se prepara prin spargerea oualor proaspete intr-o farfurie adinca, se bat cu o furculita, adaugind un virf de cutit de sare si unul de piper. Tigaia se infierbinta inainte 3-4 minute. Se pun ouale in tigaie, se lasa sa se inchege bine la baza si sa se rumeneasca putin si, dupa aceea, se amesteca cu furculita, pina se coaguleaza dupa gust. In cazul retetei cu slanina afumata, aceasta se taie in felioare foarte subtiri care se vor praji in tigaie, la foc mic, pina cind vor capata culoarea auriu-deschis. Intre timp, se bat ouale cu sau fara smintina, se toarna imediat peste slanina si se amesteca. Sare nu mai trebuie, slanina fiind sarata.