Ingrediente:
- 3-4 oua,
- o ceapa mica,
- 100-150 g creier de porc sau vitel,
- 50 g unt sau untdelemn,
- patrunjel,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzita 3-4 min la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se aseaza creierul taiat in felii de 2 cm grosime. Se lasa sa se infierbinte, fara sa se amestece, pina cind se incheaga, circa 5 min, apoi feliile se intorc pe partea cealalta si se lasa 5 min. In acest timp, se pregatesc ouale ca pentru jumari simple; se adauga un virf de cutit cu piper, un virf de lingurita cu sare si patrunjelul taiat marunt si se desarta peste creier. Compozitia se lasa sa se inchege si sa se rumeneasca putin la baza. Bucatile de creier se intorc ca sa se rumeneasca si pe cealalta parte sau se amesteca cu jumarile.