Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 500g piersici foarte coapte,
- ½ pahar cu apa,
- 100g zahar farin,
- 2 albusuri de ou,
- 1 varf de cutit de sare,
- 200g coacaze,
- 1 crenguta menta proaspata.
Mod de preparare:
Se decojesc piersicile, se scot samburii si se fierb intr-o jumatate de pahar de apa, utilizand un vas inoxidabil. Dupa 10-15 minute, cand s-au inmuiat bine, pasati-le cu mixerul pana obtineti un piure fin. Adaugati zaharul si mixati din nou. Spalati si curatati coacazele de codite. Amestecati-le usor in pulpa de piersici, retinand cateva pentru decoratie. Puneti compozitia intr-un vas, in congelator, si lasati-o timp de 2 ore. Serviti in cupe si decorati cu coacaze si frunzulite de menta proaspata. Nu uitati! Cu 15-20 minute inainte de a servi, scoateti vasul din congelator si lasati-l in frigider.