Ingrediente:
un iepure gras, usturoi, varfuri de ardei rosu iute, 500 ml vin rosu, apa, piper, foi de dafin, fasii de grasime si de carne afumata, ulei, 10 cartofi mari, 2 fire de praz, sare, verdeata multa.
Fiecare catel de usturoi este introdus intr-o caciulita din ardei foarte iute rosu. Caciulita de ardei nu este altceva decat varful unui ardei iute in care se introduce usturoiul in intregime, se taie si restul ardeiului se indeparteaza. Se impaneaza iepurele care mai inainte a fost frecat cu sare, cu caciulitele de ardei iute ca mai sus pregatite si cu fasii de grasime si carne afumata. Afumatura poate fi de oaie dar si de porc. Se coace iepurele in tava in care se gaseste uleiul, piperul, foile de dafin, putina apa si putin vin. Vinul se pune repetat, nu tot de la inceput. Vanatul se coace pe indelete pentru a se patrunde si fragezi in timp. Intre timp se curata cele 2 fire de praz. Fiecare praz este taiat in patru bucati. Se curata zece cartofi mari care se taie in jumatati. Se pune in tava 1 pahar (100 ml) cu ulei si 200 ml apa, se aseaza bucatile de praz in interiorul tavii pe langa care se adauga jumatatile de cartofi si se inabusesc la cuptor. Vom tine cont ca verdeata taiata nu foarte marunt se presara numai peste cartofii inabusiti. Se are in vedere ca aceste preparate sa fie terminate aproape simultan. O portie va contine o bucata de praz asezata la mijlocul farfuriei. De o parte a bucatii de praz vom pune cartofii, iar de cealalta parte o bucata de friptura de iepure impanat si sase linguri de sos de vin, din tava in care sa copt vanatul, sos care este absolut delicios, aromat placut, apetisant.