Ingrediente:
- 700g muschi de iepure,
- sare, piper,
- 2 linguri ulei,
- 100ml vin sec rosu,
- 100g smantana,
- 2 mere,
- 3 linguri zahar.
Mod de preparare:
Se spala si se sterge carnea. Se sareaza si se pipereaza si se prajeste in ulei 5 min. Se scoate din tigaie si se infasoara in aluminiu. Se pastreaza la cald. Se scoate din tigaie o parte din ulei si se toarna vinul; se lasa sa fiarba; se adauga smantana. Se curata de coaja merele, se taie sferturi, se scot cotoarele si pulpa se taie felii. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga zaharul, amestecand. Se adauga feliile de mere si se lasa sa se caramelizeze, intorcandu-le pe toate fetele. Se taie felii friptura de iepure si se serveste pe farfurii alaturi de merele caramelizate. Se orneaza cu foi de dafin.