Ingrediente:
- 1 crap de 1,5 kg – 2 kg,
- peste marunt, sau bucatzi de peste diferit (somn, pastrav, etc),
- 1 ceapa mare,
- boia,
- putin ardei iute,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt, se pune cam 1 l apa si boiaua si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga pestele marunt (sau bucatile de crap) si sare dupa gust. Cand s-a fiert pestele (max. 30 min) se scoate si se curata de oase cît se poate. Apoi se pune din carnea curatata de oase cate putin intr-o sita si din zeama în care a fiert pestele se toarna cate putin peste ea si cu o lingura de lemn se pasireaza prin sita. Cand s-a terminat de pasirat carnea se pune inapoi pe foc (zeama în care a fiert pestele va fi mai groasa) se mai adauga apa, putin ardei iute si cateva felii de crap. Se fierbe cam 20 de min si gata.