Ingrediente:
- 500 g carne de porc,
- 4 cepe,
- 500 g untura,
- 1 lingurita boia,
- 3 rosii,
- 1 catel de usturoi,
- chimen,
- morcov,
- patrunjel,
- sare,
- piper,
- 1 kg cartofi,
- 100 g smantana,
- zahar,
- 1 l apa.
Mod de preparare:
Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele, si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atata apa cit sa acopere mancarea. Cratita va fi lasata la foc mic sa clocoteasca incet. Cand carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi. Inainte de a-l servi se adauga smantana si patrunjel verde.