Ingrediente:
- carne de porc (500 g),
- cepe (4),
- untura (500 g),
- boia (1 lingurita),
- rosii (3),
- catei de usturoi (1),
- chimen,
- morcov,
- patrunjel,
- sare,
- piper,
- cartofi (1 kg),
- smintina (100 g),
- zahar,
- apa (1 l).
Mod de preparare:
Se topeste untura intr-un vas mare se pune carnea taiata in bucatele, si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea. Cratita va fi lasata la foc mic sa clocoteasca incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi. Inaite de a-l servi se adauga smintina si patrunjel verde.
1 comment
foarte bun si foarte gustos in special la ceaon
Comments are closed.