Ingrediente (pentru 8 portii):
- 150 g faina alba
- 4 mere rosii
- 100 g unt
- 100 ml vin alb
- 100 g stafide
- 3 oua
- 500 ml ulei pentru prajit
- 300 g zahar tos
Intr-o tigaie se incalzesc vinul si untul impreuna cu un praf de sare. Dupa 3 minute cand untul s-a topit, se adauga faina in ploaie, amestecandu-se cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa 2 minute se ia de pe foc si se lasa la racit.
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Intr-un bol se pun merele, stafidele, ouale batute si aluatul si se amesteca cu un mixer la viteza mica pana se omogenizeaza.
Se formeaza cu o lingura bilute din aluat care se prajesc in uleiul foarte incins pana devin aurii. Cand sunt inca calde, se tavalesc prin zahar si se servesc.
Pofta buna!