Ingrediente:
- 250 g faina,
- 150 g unt,
- 100 g zahar,
- 3 galbenusuri,
- un virf de cutit sare fina,
- coaja de lamiie,
- 50 g nuci macinate,
- 20 ml rom.
Mod de preparare:
Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul, romul, sarea si coaja de lamiie, se adauga, pe rind, galbenusurile, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca bine cu lingura si apoi cu mina, pina cind se incorporeaza faina, fara sa se framinte. Aluatul se tine la rece 30 de minute. Dupa aceea se ia cite o bucata, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de 2 cm, care apoi, se taie, in bucati de 2 cm. Din bucati se formeaza bile; se apasa cu virful degetului la mijlocul fiecareia, aproape pina jos, ca sa se formeze o gropita. Se ung putin cu pensula muiata in albus batut cu furculita (ca sa se fixeze), se trec cu partea unsa prin nuca macinata, si apoi se asaza intr-o tava neunsa cu distanta de 2 cm intre ele. Se coc la foc mijlociu, 20 minute, ca sa se rumeneasca putin. Dupa ce s-au racit, se pune in fiecare gropita cite o boaba de visina sau cireasa din dulceata. Nu se pudreaza cu zahar. Sint foarte aspectuoase. Se pot face din orice aluat fraged.