Ingrediente:
- carne de vaca (500 g),
- ulei (2-3 linguri),
- cartofi (3),
- morcov (1),
- ardei gras (2),
- cepe (2),
- fasole uscata,
- rosii (3-4),
- oua (1),
- smintina (1 pahar),
- sare,
- piper,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele taiate pestisori, morcovii taiati in rondele, ardeii fideluta. Dupa ce totul a capatat o culoare aurie se adauga cartofii in cuburi, conopida, mazarea si fasolea, apoi se toarna 2 pahare de apa sau zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa dea citeva clocote la foc mic. Cind cartofii sint inca destul de tari, se aseaza in cratita feliile de rosii iar cratita se da la cuptor, pentru ca ghiveciul sa scada. Inainte de a-l servi, se bate oul, se amesteca cu smintina si se toarna peste ghiveci, lasind inca 10 minute cratita in cuptor. Cind mincarea este gata se presara cu patrunjel verde.