Ingrediente:
- 2 castraveciori,
- 2 rosii,
- 1 ardei iute,
- 1 ceapa,
- 2 capatani de usturoi,
- 1 felie de franzela uscata,
- 1 lingurita otet de mere,
- 2 linguri ulei de masline,
- 1 lamaie,
- sare,
- piper,
- 500ml apa foarte rece.
Mod de preparare:
Se curata legumele si se taie in feliute, se pune intr-un castron cu apa rece si cu painea uscata si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, se amesteca si se pun la rece pentru 15 minute. Supa se serveste alaturi de boluri in care sunt rosii, castraveti, ardei iuti, ceapa, taiate in cubulete, un bol in care sunt ierburi (marar, patrunjel, tarhon) taiate fin si un altul cu cubulete de paine prajita. Fiecare isi va asorta supa cu ce doreste din bolurile cu garnituri.
Gazpacho se serveste intotdeauna foarte rece, este mancarea preferata a spaniolilor in zilele toride ale verii. Este foarte hranitoare.